Όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του παραρτήματος, η συγκεκριμένη απόφαση τους κοινοποιήθηκε αιφνιδιαστικά, μόλις πριν πέντε ημέρες.

Το Παράρτημα και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης καλούν τους προέδρους των συλλόγων του νησιού σε έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Παραρτήματος Κρήτης (διεύθυνση, Θερίσου 93 – Ηράκλειο).

Στόχος της σύσκεψης είναι να αναζητηθούν τρόπο αντίδρασης ούτως ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του παραρτήματος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κουμαντάκης, αναφέρει πως το λουκέτο έρχεται στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών ενώ το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικών δυσχερειών, το παράρτημα αδυνατούσε να επιτελέσει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο του. Το ΚΑΕΛΕ είχε, κυρίως, αρμοδιότητες που αφορούσαν στην κατάρτιση των εμπόρων και ο κ. Κουμαντάκης θεωρεί πως η συνεισφορά του μπορεί να είναι πολύτιμη, ιδιαίτερα τη σημερινή συγκυρία.

«Το ΚΑΕΛΕ προσέφερε, ειδικά τα πρώτα χρόνια, πάνω στην εκπαίδευση των μικρομεσαίων εμπόρων. Πρέπει να συνεχίσει, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες του εμπορίου αλλάζουν και νομίζω ότι θα πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο», αναφέρει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook