Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νιγηρία προειδοποίησε χθες για πιθανές επιθέσεις της ριζοσπαστικής ισλαμικής αίρεσης Μπόκο Χαράμ στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, Αμπούζα, δύο ημέρες μετά από μία φονική επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση αυτή.

«Έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, η πρεσβεία των ΗΠΑ έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μπόκο Χαράμ μπορεί να προβλέπει να επιτεθεί σε πολλές τοποθεσίες και ξενοδοχεία της Αμπούζα», σύμφωνα με ένα μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες στη Νιγηρία, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρεσβεία κατονομάζει τρία πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, στα οποία συχνάζουν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διπλωμάτες και γενικά οι εκπατρισμένοι: το Nicon Luxury, το Sheraton Hotel και το Transcorp Hilton Hotel.

Διευκρινίζει πως η απειλή αφορά την περίοδο εορτασμού της Άιντ αλ-Άντχα, μιας μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής η οποία αποκαλείται επίσης γιορτή της Θυσίας.

Οι μουσουλμάνοι της Νιγηρίας τη γιόρτασαν την Κυριακή (σήμερα). Η Δευτέρα και η Τρίτη έχουν οριστεί ως ημέρες αργίας σε εθνική κλίμακα.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά τη στιγμή αυτών των πιθανών επιθέσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας. «Όλοι οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης έλαβαν οδηγίες να αποφεύγουν τους τόπους αυτούς», αναφέρεται ακόμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook