Η κατολίσθηση που έθαψε το Σάββατο σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας (279 χιλιόμετρα δυτικά της Μπογκοτά) προκάλεσε τουλάχιστον 16 θανάτους και 17 τραυματισμούς, ενώ πολλοί άνθρωποι φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες από τις αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι υπηρεσίες διάσωσης, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι, ωστόσο καμία πηγή δεν είχε επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Έπειτα από την καταστροφή που συνέβη το Σάββατο την αυγή στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειεας. Η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.

Η περίοδος των βροχών, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κολομβία, προκάλεσε ήδη φέτος 37 θανάτους, 43 τραυματισμούς, επτά άνθρωποι είναι αγνοούμενοι, ενώ έπληξε περίπου 250.000 ανθρώπους.

Μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011, οι ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 400 ανθρώπων και έπληξαν 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Νίνια είναι ένα κυκλικό μετεωρολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μία μείωση των μέσων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και ανατολικά του ισημερινού Ειρηνικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook