Εξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Γένοβα της Ιταλίας. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τη νότια Γαλλία· τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.300 κάλεσαν σε βοήθεια.

Η Γένοβα παρουσιάζει εικόνα καταστροφής και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να μην βγουν από τις κατοικίες τους και να παραμείνουν στους υψηλότερους ορόφους. Για «αναπάντεχη τραγωδία» μίλησε η δήμαρχος της πόλης Μάρτα Βιτσέντζι.

Πέντε από τα θύματα, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν όταν πλημμύρισε χώρος του διαμερίσματός τους, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο.

Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι την οροφή από νερό και πολίτες να βυθίζονται μέχρι τα γόνατα σε πλημμυρισμένους δρόμους στη μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής ακτής της Ιταλίας.

Εκατοντάδες καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες κάλεσαν τους πολίτες να μετακινηθούν σε υψηλότερους ορόφους στις κατοικίες τους, καθώς υπερχείλισαν δύο ποταμοί.

Πυροσβέστες έδωσαν αγώνα για να επεγκλωβίσουν πολίτες. Αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν και διεκόπησαν οι πτήσεις στο τοπικό αεροδρόμιο.

Στη Γαλλία

\"http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/images/0616-flash-floods-france-riviera/8144576-1-eng-US/0616-flash-floods-france-riviera_full_600.jpg\"Aλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών και στη νότια Γαλλία, ενώ 2.300 άνθρωποι κάλεσαν σε βοήθεια.

Δώδεκα διαμερίσματα στη νοτιοανατολική και νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν νέες βροχοπτώσεις και να υπερχειλίσουν ποταμοί.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε τη ζωή του από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα την ώρα που προσπαθούσε να αντλήσει τα νερά που είχαν πλημμυρίσει το υπόγειό του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Σάββατο η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι εντόπισε τη σορό ενός 51χρονου άστεγου άνδρα, τον οποίο είχαν παρασύρει τα νερά στην επαρχία Χερό.

Στο διαμέρισμα Βαρ, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κύμα κακοκαιρίας, περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι χρειάστηκαν τη βοήθεια της πυροσβεστικής. Αργά σήμερα το πρωί είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 3.900 νοικοκυριά.

Στο διαμέρισμα των Θαλάσσιων Άλπεων 700 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Σάββατο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η στάθμη του ποταμού Βαρ αυξήθηκε από το 1,5 μέτρο στα 5 μέτρα, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, ενώ η κυκλοφορία των τρένων στη νοτιοανατολική Γαλλία διεξαγόταν μέχρι το πρωί της Κυριακής με δυσκολία.

Παράλληλα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και σε 8.000 νοικοκυριά στην Κορσική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook