Μετά την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα έχουν νωρίς το πρωί της Δευτέρας νέα επικοινωνία, προκειμένου να ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση, το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί -όπως όλα δείχνουν- μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.

Κατά την επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να «κλειδώσει» και η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων κατέληξαν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 19η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια είχε προγραμματιστεί απόψε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο ακυρώθηκε μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook