Ολόκληρη συμμορία με μέλη ακόμα και ανήλικους είχαν φτιάξει 11 Αλβανοί,την οποία εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, κι έπειτα από σχετικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών.  Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ένας 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, στη θέα των αστυνομικών κρύφτηκε για να αποφύγει τον έλεγχο. Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του 25χρόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και μία σιδερογροθιά.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι οι συλληφθέντες ηλικίας,  25,16,17,16,17,18,18,20,18, καθώς και μια γυναίκα 51 ετών, είχαν οργανώσει ομάδα και είχαν διαπράξει  από κοινού  τέσσερις κλοπές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις:

Ειδικότερα:       

Το βράδυ της 06-11-2011 στα γραφεία τοπικής εφημερίδας, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές,  η αξία των οποίων  ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ κατ’ εκτίμηση ιδιοκτήτη.

Το βράδυ της 06-11-2011 αφαίρεσαν δίκυκλη  μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο.

Το πρωί της 26-10-2010  αφαίρεσαν δίκυκλη  μοτοσικλέτα στο Ηράκλειο

Το βράδυ της 28-10-2011 αφαίρεσαν από κατάστημα μία τηλεόραση. 

Επίσης σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν   ένα μαχαίρι, πλήθος φωτογραφικών μηχανών, συσκευών κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Η 51χρονη συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ τα κατασχεθέντα είδη και μοτοσυκλέτες αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση Διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook