Η σωματική ακεραιότητα ή ακόμη και η ίδια η ζωή των μικρών μαθητών της Πάτρας κινδυνεύει εξ αιτίας της δράσης αδίστακτων «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που έχουν βαλθεί να ξηλώσουν όλα τα… αλεξικέραυνα από τα σχολεία της πόλης για να εξασφαλίσουν «μεροκάματο»!

Καθημερινά αποκαλύπτονται νέα κρούσματα λεηλασίας σε όλη την πόλη, όπου οι δράστες έχουν κλέψει ως τώρα συνολικά τα αλεξικέραυνα από 25 σχολεία, προκαλώντας όχι μόνο ανυπολόγιστες ζημιές αλλά και κινδύνους για τα παιδιά! Φυσικά, οι «κυνηγοί» δεν μένουν στα αλεξικέραυνα… Από όλη την Πάτρα, έχουν ρημάξει τις σχάρες υπονόμων και τις τελευταίες μέρες έχουν αρπάξει πάνω από 80!

Στόχος κλοπής έγιναν ακόμη τα έργα άρδευσης στα Τσουκαλέικα, από τα οποία οι δράστες έκλεψαν σωλήνες και ηλεκτρικά καλώδια. Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει να ενταθούν οι περιπολίες της Αστυνομίας, αλλά οι «κυνηγοί» είναι κυριολεκτικά… απρόβλεπτοι και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πότε και πώς θα χτυπήσουν.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, οι «κυνηγοί» του χαλκού έχουν βάλει στο μάτι τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και δεν δίστασαν να αναρριχηθούν σε ύψος πέντε μέτρων πάνω σε μια κολώνα για να κατεβάσουν έναν μετασχηματιστή στην περιοχή Όλγα Τραγανού και να αρπάξουν τον χαλκό από τα πηνία! Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ Λεχαινών, που αναζητούσαν την βλάβη, βρήκαν μόνο τα… υπολείμματά του!