Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφει στις 11:19 το πρωί, με το ίδιο επίκεντρο με τον χθεσινό σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 72 χιλιομέτρων Βορειοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό του βάθος, όπως και χθές ήταν στα 6 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 63 χιλιομέτρων Βόρεια του Αγίου Νικολάου.

Πάντως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ανατολική Κρήτη, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Πάντως οι σεισμολόγοι θεωρούν τις συγκεκριμένες σεισμικές δονήσεις, άνευ ιδιαίτερης σημασίας, καθώς τις παρακολουθούν στο πλαίσιο της γενικώτερης σεισμικότητας της περιοχής και θεωρούν φυσιολογικό το να συμβούν αρκετές σεισμικές δονήσεις αυτών των μεγεθών.

Σε ότι αφορά στο γιατί η σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, που συνέβει το βράδυ της Κυριακής, έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, με απλα λόγια, ως πλέον πιθανότερο θεωρείται το ότι ο σεισμός συνέβει στην πάνω πλάκα και όχι στην κάτω πλάκα του φλοιού (υπενθυμίζεται πως η μια βυθίζεται κάτω απο την άλλη), με αποτέλεσμα η ενέργεια του σεισμού να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερη έκταση.

Η σεισμική δραστηριότητα

Οι σεισμοί που κατεγράφησαν απο χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ήταν οι εξής :

Κυριακή 6/11 ώρα 22:06 : Μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων σε απόσταση 113 χιλιομ Ανατολικά του Αγίου Νικολάου, 31 χιλιομ Δυτικά της Καρπάθου.
Κυριακή 6/11 ώρα 22:56 : Μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων σε απόσταση 73 χιλιομ. Βορειοανατολικά του Ηρακλείου, 68 χιλιομ Βόρεια του Αγ.Νικολάου.
Κυριακή 6/11 ώρα 23:36 : Μέγεθος 3,0 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων σε απόσταση 70 χιλιομ. Βορειοανατολικά του Ηρακλείου.
Δευτέρα 7/11 ώρα 4:59 : Μέγεθος 2,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθμος 17 χιλιομέτρων σε απόσταση 69 χιλιομ. Βορειοανατολικά του Ηρακλείου.
Δευτέρα 7/11 ώρα 11:19 : Μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 6 χιλιομέτρων σε απόσταση 72 χιλιομ. Βορειοανατολικά του Ηρακλείου, 63 χιλιομ Βόρεια του Αγ.Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook