Τις πληγές της μετράει η Γένοβα μετά τις φονικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά δέκα και ενός έτους, ενώ η υπερχείλιση του ποταμού Πάδου απειλεί το Τορίνο σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Το ύψος των υδάτων στον ποταμό ξεπέρασε τα 4,5 μέτρα που θεωρούνται όριο επιφυλακής. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται στη λεκάνη του Πάδου. Η Βόρεια Ιταλία βρίσκεται στο έλεος των πλημμύρων εδώ και τρεις ημέρες.

\"\"

ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ

Από καταρρακτώδεις βροχές επλήγη χθες και η Νάπολι στη Νότια Ιταλία, γεγονός που υποχρέωσε τις Αρχές να αναβάλουν ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας με τη Γιουβέντους και να κλείσουν για τους επισκέπτες τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Η καταιγίδα άφησε πίσω της έναν νεκρό όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

\"http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/CE5F424275F6E114321DC2A2D0F3C6D2.jpg\"Οι έξι νεκροί της Γένοβας και οι εικόνες βιβλικής καταστροφής προκαλούν οργή και πολλά ερωτηματικά στην Ιταλία. Πίσω από την τραγωδία στην πόλη του Χριστόφορου Κολόμβου δεν βρίσκονται μόνο οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή αλλά και η παράνομη δόμηση σε ρέματα απ\’ όπου θα μπορούσε να βρει διέξοδο το νερό.

Η Εισαγγελία διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα η περιοχή θα ζήσει νέες τραγωδίες και θα θρηνήσει και άλλους νεκρούς. Ο τρόμος στην πόλη χτύπησε και το Σάββατο, μισή ώρα μετά το μεσημέρι, όταν στη Βία Φερετζάνο έφτασε ένα νέο κύμα νερού. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα», η κραυγή «τρέξτε, τρέξτε» έδωσε τη θέση σε ένα ανθρώπινο ποτάμι που αναζητούσε διέξοδο στον δρόμο του θανάτου. Εκεί, μία ημέρα νωρίτερα, το νερό είχε μετατρέψει δεκάδες αυτοκίνητα σε συγκρουόμενα που τελικά μετατράπηκαν σε έναν σωρό από λαμαρίνες.

«ΤΣΟΥΝΑΜΙ»

 Ενα ορμητικό ποτάμι από νερό και λάσπη, το ύψος του οποίου έφτανε το ένα μέτρο, έπνιξε την πόλη εγκλωβίζοντας τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά. Το «τσουνάμι», όπως το χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος, έφτασε από τον λόφο Σαν Μπιζάνιο, ο οποίος βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα βορείως της Γένοβας. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες, στην πλειονότητά τους κάτοικοι του κέντρου της πόλης. Καθηγητές και μαθητές ενός σχολείου εγκλωβίστηκαν επί οκτώ ώρες στο κτίριο. «Για να νικήσουμε τον φόβο, τραγουδούσαμε» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

\"\"

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook