Στο σημερινό συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη σαφή δέσμευση για τήρηση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τα εφτά σημεία, που αποφασίστηκαν χθες Κυριακή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα δεσμευθεί πως η χώρα θα καταθέσει προς ψήφιση τον Προϋπολογισμό 2012 (πριν τις 20 Νοεμβρίου), το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα και θα κυρώσει και την νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και την ψήφιση του Προϋπολογισμού έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, θα αναφερθεί στην ανάγκη άμεσης έναρξης και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα, τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των Ελληνικών Τραπεζών και των Ελληνικών ασφαλιστικών Ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26/10, τη διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI) και την εκταμίευση της α\’ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδος (επιπλέον 20 δις ευρώ), πριν το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Όλι Ρεν: Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι για όλα

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη χθες στο Reuters, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου της χώρας από το ευρώ, μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τις προηγούμενες ημέρες.

\”Δεν το επιθυμούμε αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ\”, είπε χαρακτηριστικά.

\”Η Αθήνα εργάζεται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μια πειστική έκθεση από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Eurogroup\”, τόνισε ο κ. Ρεν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook