Τελευταία ενημέρωση 18:55

Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, μόλις υπάρξει η τελική συμφωνία στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησής του, ώστε να κληθεί αμέσως μετά ο διάδοχός του, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο επικρατέστερος για να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος.
Επίσης, τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων φέρονται να έχουν συμφωνήσει στην ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές, στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

Κατά πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται να αναλάβουν στελέχη της υπουργικά χαρτοφυλάκια και ζητεί την αλλαγή ηγεσίας σε πέντε υπουργεία.
Από την πλευρά της κυβέρνησης καθίσταται σαφές ότι στα υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με το Μνημόνιο δεν μπορεί να μην υπάρχει συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ, αν όχι σε επίπεδο υπουργών, τουλάχιστον σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών.

Πάντως, από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται ότι προϋπόθεση για την 6η δόση είναι να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με τα μέτρα του νέου Μνημονίου, κάτι που προγραμματικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει απορρίψει.
Η Κομισιόν ζήτησε σήμερα «περισσότερη σαφήνεια» όσον αφορά την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook