Ένα μίνι λεωφορείο χωρητικότητας 9 θέσεων ικανό να εξυπηρετήσει μια σειρά από ανάγκες που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να ικανοποιηθούν απέκτησε ο Σύλλογος Ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ Χανίων, μετά από δωρεά από τον επιχειρηματία Στ. Πατεράκη.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κ.Γιώργος Νικολακάκης, με την απόκτηση του μίνι μπας θα μπορούν πια να εξυπηρετούνται και τα βαριά περιστατικά που χρήζουν φροντίδα στο σπίτι.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια ομάδα αποτελούμενη από ένα γιατρό, ένα νοσηλευτή και τον οδηγό, η οποία θα μεταβαίνει με το μίνι μπας στο σπίτι των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο και στην ουσία θα προσφέρουν βοήθεια κατ\’ οίκον ανακουφίζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Πατεράκης τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ «δεν είναι ασθενείς, αλλά άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας» και με τη δωρεά του μινι μπας θα μπορούν οι συντελεστές του Συλλόγου να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την φροντίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook