Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα γιόρτασε σήμερα τα 80 χρόνια λειτουργίας του με επίσημη τελετή στην οποία αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν πρέπει ποτέ πλέον, σήμερα με τις νέες τεχνολογίες στην πληροφόρηση, να είναι στην υπηρεσία του κόμματος.

Στην επίσημη τελετή παρέστησαν πολλοί διπλωμάτες και εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει ένα φιλόδοξο άνοιγμα στον κόσμο.

Σε ομιλία του στην υπήρξαν αναφορές στους ηγέτες Μάο Τσετούνγκ, Ντενγκ Σιαοπίνγκ, Τζιανγκ Ζεμίν και Χου Τζιντάο, ο πρόεδρος του πρακτορείου Λι Κονγκτζούν, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΚ, με θέση υπουργού – δήλωσε ότι στα 80 χρόνια λειτουργίας του το Νέα Κίνα \”στάθηκε πάντα στο ύψος των προσδοκιών του Κομμουνιστικού Κόμματος\”. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων έχει σήμερα 162 γραφεία παγκοσμίως και υπολογίζεται ότι θα διαθέτει 200 το 2020.

\"http://news.xinhuanet.com/english2010/china/2011-11/07/131232740_41n.jpg\"

Το πρακτορείο μεταδίδει ειδήσεις σε οκτώ γλώσσες: κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά, αραβικά, πορτογαλικά και ιαπωνικά και έχει τουλάχιστον 11.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων 5.000 δημοσιογράφοι.

Το Ιούλιο του 2010 το Νέα Κίνα εγκαινίασε το CNC World, ένα τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ροής ειδήσεων στο πρότυπο του αμερικανικού CNN και του βρετανικού BBC, το οποίο αναμένεται να καλύπτει 100 χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook