Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατολίσθηση η οποία έθαψε σπίτια στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, 278 χλμ. δυτικά της Μπογοτά, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα σήμερα το πρωί οι αρχές.

«Ο απολογισμός είναι δυστυχώς 35 νεκροί. Συνεχίζουμε τις έρευνες για την ανεύρεση των αγνοούμενων χρησιμοποιώντας όσα μέσα διαθέτουμε», δήλωσε στον Τύπο ο Χουάν Μανουέλ Οσόριο, διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού της πόλης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα σωστικά συνεργεία και τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι», αλλά καμιά επίσημη πηγή δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Έπειτα από την καταστροφή, που συνέβη το Σάββατο το πρωί στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την Σάντρα Κάλβο, στέλεχος της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων, η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 (δέκα τέσσερις) κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.

Κατά την εφετινή περίοδο των βροχών, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κολομβία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 84 θάνατοι -42 από τους οποίους σκοτώθηκαν το σαββατοκύριακο-, ενώ περίπου 250.000 ανθρώπους είναι πλημμυροπαθείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook