Τέσσερις δικαστικές υποθέσεις, που χρονολογούνται από τα πρώτα έτη μετά το 2000, και αφορούν ενέργειες εταιρειών συμφερόντων της Γιούλια Τιμοσένκο, όπως η SEUU, με κατηγορούμενη \”για κατάχρηση εξουσίας\” την πρώην πρωθυπουργό (εκτίει το τελευταίο 3μηνο ποινή 7ετούς κάθειρξης), \”θα επανεξεταστούν\”, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο ο συνήγορός της.

Ήδη, ζητήθηκε από την υπεράσπισή της \”να προσκομίσει διάφορα στοιχεία\”, διευκρίνισε ο ίδιος. \”Πρόκειται για φορολογικού κυρίως χαρακτήρα υποθέσεις, για τις οποίες τη διετία 2004-2005 κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί συνέχεια\”, ανέφερε εξάλλου. Από την πλευρά της, η Εισαγγελία στο Κίεβο μέχρις ώρας δεν θέλησε να σχολιάσει αυτές τις εξελίξεις. \”Όμως\”, \”η πρόθεση των διωκτικών αρχών είναι να διερευνηθεί και η τυχόν εμπλοκή της Τιμοσένκο σε μια δολοφονία βουλευτή στη διάρκεια του 1996\”, ανέφερε συγχρόνως ο συνήγορος.

\”Ξανανοίγουν υποθέσεις, που καθόλου δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα\”, σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την καταδίκη της σε 7ετή κάθειρξη την 11η Οκτωβρίου, \”για την υπογραφή συμφωνιών με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, επί ζημία του ουκρανικού δημοσίου\”, η Τιμοσένκο καταδικάστηκε και \”για την απόπειρα υπεξαίρεσης 405 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ\”. Η ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται για καταδίκες της πρώην πρωθυπουργού, \”που έχουν κίνητρο πολιτικό\” κι ότι \”αυτές θα επηρεάσουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις\”. Στο μεταξύ, οι σωφρονιστικές αρχές του Λουκιανίφσκι, κοντά στο Κίεβο, ανέφεραν στο διαδίκτυο ότι \”το Σαββατοκύριακο η κα. Τιμοσένκο στη διάρκεια του προαυλισμού της αισθάνθηκε οξύ πόνο στην πλάτη της\” (…) \”που την εμποδίζει στο βάδισμα\”. Μάλιστα, πρόσθεσαν οι ίδιες, \”η κα. Τιμοσένκο δεν μπόρεσε σήμερα Δευτέρα να δεχθεί σε επισκεπτήριο ούτε τον συνήγορο, ούτε συγγενείς της\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook