Σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα αγροτικά θέματα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τις συλλήψεις αγροτών στις Σέρρες, στην αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για το πράσινο σκουλήκι αλλά και στο θέμα των φ/β. Ειδικά για τα φωτοβολταϊκά ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες, αφού τους κάλεσε να υποβάλουν αιτήσεις και μετά ανακοίνωσε ότι 16 νομοί είναι εκτός, γιατί το δίκτυο της ΔΕΗ είναι «κορεσμένο».
Στην παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε επερώτηση για τα αγροτικά έγινε επίσης αναφορά στην αύξηση του κόστους παραγωγής, την μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και στα «μεγάλα έργα, όπως εκείνο του Αχελώου».
«Η κυβέρνηση εγκατέλειψε αγρότες και κτηνοτρόφους», συνόψισε ο κ. Σαμαράς.
Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για γενικόλογες θέσεις στον αγροτικό τομέα και τη ΝΔ, ότι ευθύνεται για την περικοπή των επιδοτήσεων σε καπνό και τεύτλα.
Μίλησε για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και μείωση του αγροτικού εισοδήματος 17% στα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ.
Σχετικά με τις ενστάσεις της ΝΔ στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, χαρακτήρισε και πάλι μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις των αγροτών, τονίζοντας ότι «πάντοτε ο ίδιος υπερασπιζόταν το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, ενώ ρητορικά ρωτώντας τον κ. Σαμαρά, είπε: “Επειδή έχετε διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών θ’ αφήνατε ποτέ να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία;»
Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο έργο του ΥΠΑΑΤ ως ώρας, στις παρεμβάσεις, όπως το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών, των εμπόρων και το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, που όπως είπε θα προωθηθεί για ψήφιση στη βουλή, πριν το Πάσχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook