Τέσσερα εκατομμύρια μεταναστευτικά πτηνά αναμένεται να σκοτωθούν συνολικά φέτος στις αυτοσχέδιες παγίδες Ισπανών λαθροκυνηγών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, οι τσίχλες που θα πετάξουν δυτικά αναζητώντας ένα θερμό μεσογειακό χειμώνα, κινδυνεύουν από τις παγίδες των λαθροθήρων που μόνο στο αποκορύφωμα της κυνηγετικής περιόδου –τις τελευταίες εβδομάδες του φθινοπώρου- αναμένεται να σκοτώσουν περίπου δύο εκατομμύρια πτηνά.

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, κυνηγοί στην Καστεγιόν στην ανατολική Ισπανία και στις γειτονικές περιοχές, έχουν ήδη στήσει τις φονικές τους παγίδες, καλυμμένες με κλαδάκια στα οποία έχουν ρίξει κόλλα.

Τα περισσότερα από τα πτηνά που θα θανατωθούν παράνομα θα καταλήξουν να σερβίρονται σε μπαρ της Ισπανίας, με τους ντόπιους να υποστηρίζουν ότι η «μαζική εξόντωσή» αποτελεί μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς που έχει της ρίζες της στην αρχαία Ρώμη.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την άλλη πλευρά καταγγέλλουν το βάναυσο έθιμο, επισημαίνοντας ότι ο μαρτυρικός θάνατος των πτηνών που κολλούν στις παγίδες παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των πουλιών.

Εκτός από τις τσίχλες, τραγικό θάνατο στις παγίδες αναμένεται να βρουν και άλλα μεταναστευτικά πτηνά, μεταξύ των οποίων κοκκινολαίμηδες, μαυροσκούφηδες, καρβουνιάρηδες κ. α.

(econews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook