Τα τρία τέταρτα των εργαζόμενων στο Σίτι του Λονδίνου, την οικονομική καρδιά της Βρετανίας, πιστεύουν ότι το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών έχει μεγαλώσει πολύ στη χώρα τους, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Σεν Πολ που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Αυτή η έκθεση, η οποία αφορούσε «τις ηθικές αξίες του Σίτι», διενεργήθηκε φέτος το καλοκαίρι και σε αυτήν πήραν μέρος 515 τραπεζίτες, επικεφαλής εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και χρηματιστών.

Τα δύο τρίτα αυτών παραδέχθηκαν ότι «οι μισθοί και τα μπόνους» αποτελούν το βασικό τους κίνητρο, ενώ το 75% πιστεύει ότι οι ανισότητα στην κατανομή πλούτου είναι πολύ μεγάλη, αλλά και ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική των μπόνους.

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως οι δάσκαλοί παίρνουν πολύ μικρούς μισθούς, ενώ οι χρηματιστές, οι δικηγόροι, οι τραπεζίτες και οι επικεφαλής εταιρείων εισηγμένων στο χρηματιστήριο πληρώνονται περισσότερο απ\’ όσο θα έπρεπε.

Επιπλέον λίγοι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι η απορρύθμιση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -που έγινε έπειτα από αίτημα κυρίως του Σίτι- οδήγησε σε μία «εξασθένηση των ηθικών αξιών».

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Σεν Πολ, το οποίο εξαρτάται από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, μπροστά από τον οποίο έχουν κατασκηνώσει από τα μέσα Οκτωβρίου οι «Αγανακτισμένοι» της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook