Τέσσερις νεκροί και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο δίνουν «μάχη» για τη ζωή τους είναι ο τραγικός απολογισμός της μετωπικής σύγκρουσης μικρού επιβατικού λεωφορείου (τύπου βαν) με νταλίκα, που φέρει τουρκικές πινακίδες, που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, το πρωί κοντά στην πόλη Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Νεκροί είναι τέσσερις από τους επιβαίνοντες στο βαν (δύο άνδρες, μία γυναίκα κι ένας 17χρονος), Τούρκοι πολίτες, που ζούσαν κι εργάζονταν στη Γερμανία, όπου κι επέστρεφαν.

Το μοιραίο βαν σφηνώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στην τουρκική νταλίκα από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα το χαμό των τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη συμπατριωτών τους, οι οποίοι και διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομείο του Χάσκοβο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, μία εκ των τραυματιών είναι σε κώμα, ενώ ένας άλλος τραυματίας υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες. Οι υπόλοιποι δύο τραυματίες φέρουν πολυάριθμα κατάγματα, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Η βουλγαρική Τροχαία ερευνά τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου, εξαιτίας του οποίου έκλεισε για σχεδόν πέντε ώρες, σήμερα, ο διεθνής αυτοκινητόδρομος Σόφια-Κωνσταντινούπολη.

Ως πιθανότερη εκδοχή εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ο οδηγός του βαν, σύμφωνα με τους αρμόδιους της βουλγαρικής Τροχαίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook