Εντός των προσεχών εβδομάδων η Λευκωσία θα ανακοινώσει το δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης.

Μετά από τη δίωρη σχεδόν συνάντησή του με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του ΕΤΕΚ και για τα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σε ερώτηση, για το πού ευρίσκεται το θέμα του δεύτερου γύρου των αδειοδοτήσεων για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι «είμαστε στο σχεδιασμό για να ανακοινωθεί σύντομα ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης, δηλαδή ο διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και νομίζω ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινωθεί».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «γίνεται μια προεργασία για να ετοιμασθούν οι προτάσεις και τα έγγραφα» και «σύντομα θα ανακοινωθεί, βεβαίως, η ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συμβουλεύει την κυβέρνηση γύρω από αυτά τα θέματα».

«Και όταν λέω για ομάδα εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, «ομιλώ για ανθρώπους που έχουν και επιστημονική γνώση και εμπειρία γύρω από αυτά τα ζητήματα, στα οποία αναφερόμαστε για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και υποδομές στον τομέα των υδρογονανθράκων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook