Κάθε χρόνο, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις τάσεις της ομορφιάς, παρατηρώ ότι οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αναπαράγουν με πολύ ωραίο τρόπο το look των παλιών σταρ του σελιλόιντ όπως της Vivien Leih, της Merlin Monroe ή της Faye Dunaway.

Tα πρότυπα ομορφιάς της εποχής του Β΄Παγκοσμίου πολέμου αλλά και της μεταπολεμικής περιόδου, οι 5ο»s ντίβες της Χρυσής εποχής του Χόλλυγουντ, και οι 60’s καλλονές μιας εποχής που ήθελε να ξεχάσει τον εφιάλτη των αναταραχών και να βλέπει μόνο προς αισιοδοξία, εξακολουθούν να εμπνέουν τους make up artist.

Οφείλω βέβαια να πω πως κάθε φορά, παρόλο που το έργο επαναλαμβάνεται υπάρχει πάντα μια νέα, ενδιαφέρουσα εκδοχή. Φαίνεται πάντως ότι η ρομαντική εποχή των ειδώλων που έγραφαν ιστορία με το στυλ τους είναι αξεπέραστη και δε θα σταματήσει ποτέ να αποτελεί πρότυπο για τον κόσμο της ομορφιάς.

Στα 40΄s
Η Vivian Lieh-Σκάρλετ Ο Χάρα στο «Οσα Παίρνει ο Άνεμος» τον ικετεύει να μείνει προβάλλοντας τα κόκκινα χείλη της: «Aν φύγεις τι θα απογίνω; Τι θα κάνω;» και εκείνος απαντά: «Ειλικρινά αγαπητή μου δεν δίνω δεκάρα» .

Το 40’s μακιγιάζ είχε τα συστατικά της απόλυτης κάλυψης και μεταμόρφωσης του προσώπου της γυναίκας σε ένα φλογερό, δυναμικό θηλυκό. Ίσως μια προσπάθειά της να αλλάξει κάτι… Η κάλυψη με βάση και πούδρα είναι άψογη και οι ατέλειες καμουφλάρονται όσο γίνεται καλύτερα. Το eyeliner είναι ο καλύτερός της φίλος και το κόκκινο κραγιόν, ο αχώριστος σύντροφός της.

Εργαλείο μακιγιάζ: το eyeliner. Η γραμμή που θα τραβήξετε πρέπει να είναι σύρριζα στη γραμμή των άνω βλεφαρίδων. Δεν πρέπει να μένει κανένα κομμάτι κενό. Ξεκινήστε απλώνοντας λίγο μέικαπ. Στη συνέχεια,τραβήξτε προς τα έξω και προς τα πάνω το βλέφαρό σας και αρχίστε να τραβάτε προσεκτικά τη γραμμή μέχρι την εξωτερική γωνία των ματιών. Για να είναι πιο σταθερό χέρι σας, δοκιμάστε να στηρίξετε τον αγκώνα σας σε ένα τραπέζι.

Στα 50′s
«Οι γυναίκες διαθέτουν δυο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα. Ευτυχώς για τους άντρες, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτοχρόνως», Marilyn Monroe.

Το μακιγιάζ μιας γυναίκας που ξεκινά μια πρώτη δυναμική είσοδο στους χώρους εργασίας όφειλε να είναι έντονο ώστε να τραβά τα βλέμματα και να ανεβάζει τις μετοχές της. Σημείο αναφοράς είναι το σέξι, κόκκινο κραγιόν σε στυλ Marilyn Monroe. Το αποτέλεσμα έπρεπε οπωσδήποτε να θυμίζει Χόλυγουντ και σίγουρα κάτι από το σέξ απίλ των μεγάλων ονομάτων της έβδομης τέχνης.

Εργαλείο μακιγιάζ: Η κόκκινη απόχρωση στα κραγιόν. Για να το απλώσετε θα χρειαστείτε υπομονή κι επιμονή. Κατ’ αρχάς επιβάλλεται να κάνετε πρώτα το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση με τα χείλη σας (με αυτό τον τρόπο το χρώμα δεν θα «τρέξει»). Στην συνέχεια, για περισσότερη ακρίβεια κι επειδή είστε σωστή καλλιτέχνης;), χρησιμοποιήστε το λεπτό πινελάκι των χειλιών για να το απλώσετε. Για να το σιγουρέψετε ταμπονάρετε ελάχιστή πούδρα.

 

Στα 60′s
Η Faye Dunaway και ο Steve McQueen στην «Υπόθεση Τόμας Κράουν» κάθονται απέναντι, υπολογίζοντας τις λεπτομέρειες, μη μπορώντας να προβλέψουν πότε θα τελειώσει αυτό το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού.

-Παίζεις;

-Δοκίμασέ με,απαντάει εκείνη.Παιχνιδιάρικη, ροζ φρεσκάδα στα μήλα, φυσικά χείλη και βλέμμα- μαγνήτης! Οι τούφες από ψεύτικες βλεφαρίδες είναι μόνιμα στο μπουντουάρ των γυναικών για να χαρίσουν αυτό το «ανοιχτό» 60′s look στα μάτια. Το eyeliner είναι ακόμα στο προσκήνιο, όμως κάτι έχει αλλάξει: η επιδερμίδα λούζετε στο φως και η φυσικότητα στο αποτέλεσμα έχει πια βρει τη θέση της.

Εργαλείο μακιγιάζ: Η μάσκαρα. Καταναλώστε άφοβα γιατί το ζητούμενο είναι αυτό το βλέμμα με ένταση που μόνο η μάσκαρα μπορεί να σας την εξασφαλίσει. Εγώ ξεκινώ παίρνοντας αρκετό χρώμα από τη συσκευασία και συνεχίζω απλώνοντας όσο πιο κοντά γίνεται στη ρίζα και προς τα πάνω. Απλώστε λίγο παραπάνω στις άκρες για να εξασφαλίσετε το 60’s εφέ.

(jenny.gr)