Θετική χαρακτηρίζει την έκβαση του Γιούρογκρουπ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε τα εξής:

«Το Eurogroup υποδέχτηκε πολύ θερμά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδίως την απόφαση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με αποστολή την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Από τη συνεδρίαση του Eurogroup προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Αμέσως μετά, η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα.

Παράλληλα, το Eurogroup αποφάσισε να κινηθούν κανονικά, από τώρα, όλες οι διαδικασίες που συνδέονται με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο νέο σχήμα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, με τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook