Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε νηπιαγωγός για την επίθεση που δέχθηκε από διασώστη σκύλο στο πλαίσιο άσκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών σεισμού. Κατηγορεί τους υπευθύνους ότι δεν έδωσαν σημασία στους πόνους και στα τραύματά της.

Προσποιήθηκε την τραυματία ως εθελόντρια στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής άσκησης που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες για την αντιμετώπιση ενός καταστροφικού τσουνάμι στην Κρήτη και τελικά βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον εκπαιδευμένο σκύλο της γαλλικής ομάδας διάσωσης! Ο λόγος για την 25χρονη νηπιαγωγό Μαρία Μαργιολάκη, η οποία ακόμα \”το φυσάει και δεν κρυώνει\” για ό,τι της συνέβη στη διάρκεια της άσκησης.

Η κοπέλα υπέστη εκτεταμένο αιμάτωμα στον αριστερό γλουτό, και της χορηγήθηκαν αντιτετανικός όρος και αντιβίωση για την αντιμετώπιση του τραύματος που υπέστη από τον διασώστη σκύλο.

\”Υποτίθεται ότι το σκυλί, ένα γερμανικό ποιμενικό, είναι εκπαιδευμένο. Μου είπαν μάλιστα ότι έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου επιτέθηκε. Επαθα σοκ. Τρόμαξα πραγματικά γιατί, αφού με δάγκωσε, άρχισε να γρυλίζει και έδειχνε έτοιμο να μου επιτεθεί ξανά\” δήλωσε στο \”Εθνος\” η κοπέλα.

Η 25χρονη νηπιαγωγός, η οποία ήταν εθελόντρια στην άσκηση και ο ρόλος της επέβαλλε να προσποιηθεί την τραυματία, καταγγέλλει ότι αν και αμέσως ενημέρωσε τους διασώστες για το συμβάν, αντιμετωπίστηκε με περιπαικτικό τρόπο.

\”Παρά τον σοβαρό τραυματισμό μου και τον τρόμο που ένιωσα, καθώς μπήκε σε κίνδυνο η ζωή μου, το σενάριο της άσκησης συνεχίστηκε κανονικά. Με μετέφεραν σε φορείο δεμένη και με κατεύθυναν σε φουσκωτή σκηνή.

Εγώ περίμενα δεμένη, οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν συνέχιζαν κανονικά το σενάριο της άσκησης και με εξέταζαν \’\’ψεύτικα\’\’ βάσει σεναρίου, τοποθετώντας μου δήθεν ορό. Εγώ όμως πονούσα και τους το είπα ότι ήταν πραγματικό το συμβάν κατά το πρωτόκολλο\”.

Η 25χρονη διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Γιώργου Κοκοσάλη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή εναντίον των αρμόδιων φορέων για τη διεξαγωγή της άσκησης \”Ποσειδών\”, αλλά και κατά του Γάλλου διασώστη υπό τον έλεγχο του οποίου ήταν το σκυλί.

(ethnos.gr/Ευαγγελία Καρεκλάκη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook