Φυτέψτε! Όπου έχετε χώρο, έστω για μια ή περισσότερες γλαστρούλες, φυτέψτε! Μία μέση οικογένεια που μαγειρεύει καθημερινά χρησιμοποιεί 1-2 ματσάκια μαϊντανό, άνιθο ή δυάσμο την εβδομάδα!

Δηλαδή ένα ευρώ κατά μέσο όρο σε μυρωδικά που θα μπορούσε να κόψει άμεσα από τις γλάστες που διαθέτει η νοικοκυρά. Σκεφτείτε ότι εξοικονομείτε σχεδόν 50-55 ευρώ το χρόνο με αυτό το τρόπο ενώ ταυτόχρονα έχετε φρέσκα μυρωδικά ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειαστείτε να τρέχετε στον μανάβη και την λαϊκή ενώ ταυτόχρονα δεν πιάνουν χώρο στο ψυγείο σας.

Επίσης μπορείτε να έχετε γλάστες με ρίγανι, δενδρολίβανο, θυμάρι, θρουμπί και δάφνη. Χρησιμοποιώντας τα, οι μαγειρικές σας απόπειρες θα γίνουν πιο αρωματικές και θα δώσετε στον οργανισμό σας σημαντικά αντιοξειδωτικά που θα προστατεύσουν τον οργανισμό σας από πολλές ασθένειες.

Και φυσικά… για να συνεχίσετε τις οικονομικές πρακτικές… κάψτε και αποξηράνετε ότι μπορείτε, για να έχετε όλο το χρόνο ή να το χρησιμοποιήσετε σε διακοσμήσεις ή ακόμα και σαν πρακτικό δώρο σε φίλους και συγγενείς.

Συνεχίζεται…

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook