Όλοι πλέον δεν ζητούν μόνο λόγια, αλλά γραπτές εγγυήσεις αλλιώς η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Και όπως φαίνεται εκ των περιστάσεων έχουν απόλυτο δίκιο.

Με το βλέμμα στην Ελλάδα οι εταίροι μας στην Ευρώπη, το ΔΝΤ και η Ουάσινγκτον βλέπουν τις τελευταίες ώρες να πραγματοποιείται ένα απίστευτο παζάρι για το όνομα του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης και μπροστά σε αυτό το γαΐτανάκι πλέον γίνονται ιδιαίτερα σκληροί με την Ελλάδα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό. Το ίδιο είχαν ζητήσει και όταν είχε δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας στην Πορτογαλία, το ίδιο και στην Ιρλανδία! Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και 8 δις είναι δύσκολο να δοθούν έτσι σε μια χώρα η οποία έχει προκαλέσει την δυσπιστία των δανειστών της με την αναβλητικότητα και την ατολμία των ηγετών της.

Έτσι, η Ευρωζώνη ζητεί από τους Σοσιαλιστές και την δεξιά στην Ελλάδα, γραπτή δέσμευση ότι θα σεβαστούν τις υποσχέσεις τους για περικοπές στον προϋπολογισμό και μεταρρυθμίσεις πριν από την καταβολή των νέων δανείων.
Και αυτή η φράση βγήκε από το στόμα του Προέδρου του Eurogroup.

\”Θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας καθώς και το σχέδιο διάσωσης της 27ης Οκτωβρίου\”, δήλωσε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, κατά το τέλος της συνάντησης του φόρουμ στις Βρυξέλλες.

Όμως και το Βερολίνο αλλά και η Αυστρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsit.gr, σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους και ζητούν γραπτές εγγυήσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Γραπτές εγγυήσεις για μεταρρυθμίσεις, από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων Ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα, θέτει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook