Φρένο στην διαδικασία συγχώνευσης των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης επέφεραν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και παράλληλα διατηρείται το \”κενό\” στην θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΔΥΚ αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr έχει ήδη επιλεγεί για την θέση αυτή ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ.Ιωάννης Μπατζέλης.

Σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου των Οργανισμών και Γενικού Διοικητή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου, στην πρωινή εκπομπή \”Κάθε μέρα Κρήτη\” της \”Νέας Τηλεόρασης\”,   απο τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ειδική νομοθετική ρύθμιση που είναι αναγκαία προκειμένου να γίνει η συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ.

Όμως, ενώ όλα ήταν έτοιμα για να κατατεθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση στην Βουλή προς ψήφιση, προέκυψαν οι πολιτικές εξελίξεις, αν και θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί και απο την νέα κυβέρνηση καθώς όλα είναι έτοιμα.

Μάλιστα χθες ο κ.Καρούντζος συγκάλεσε ξεχωριστές συνεδριάσεις των ΔΣ των Οργανισμών, του ΟΑΝΑΚ στις 9 το πρωί και του ΟΑΔΥΚ στην 1 το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα, στην συνεδρίαση του ΔΣ ΟΑΔΥΚ ανακοινώθηκε πως μετά απο σχεδόν ενάμισυ χρόνο που παραμένει κενή η θέση του Γενικού Δ/ντή του ΟΑΔΥΚ και μετά απο έντονες πιέσεις αλλά και Ερωτήσεις βουλευτών, τελικά το θέμα \”ξεμπλόκαρε\”.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον τέως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και τέως Νομαρχιακό Σύμβουλο Χανίων κ.Ιωάννη Μπατζέλη. Μάλιστα χθές ο Κ.Καρούντζος διένειμε στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΔΥΚ το βιογραφικό του κ.Μπατζέλη, αν και είναι γνωστός στα Χανιά και όχι μόνο.

Όμως, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ, κρίνοντας πως εν όψει του καθορισμού νέας κυβέρνησης και ενδεχόμενης αλλαγής υπουργών δεν είναι σωστό να διοριστεί ο νέος Γενικός Διευθυντής, ζήτησε την αναβολή της απόφασης απο το ΔΣ έως ότου οριστικοποιηθεί η νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διέρρευσαν, η νέα αυτή καθυστέρηση που – δεν αποκλείεται – να οδηγήσει στις καλένδες την τοποθέτηση του Γενικού Δ/ντή του ΟΑΔΥΚ, προκάλεσε την οργή Χανιώτη βουλευτή, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Καρούντζο διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Ο ιδιος ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός επικαλούμενος τον σεβασμό του στους θεσμούς.

Πάντως το θέμα είναι πως η ουσιαστική \”ακυβερνησία\” και οι εν γένει πολιτικές εξελίξεις επιφέρουν πλήγμα στους ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ και παραμένει αβέβαιο το αν θα υλοποιηθεί ο στόχος που είχαν θέσει οι κ.κ. Καρούντζος και Αρναουτάκης για να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο Οργανισμών Ανάπτυξης μέχρι τα τέλη του έτους.

Μια συγχώνευση που εκτός της οικονομικής \”διάσωσης\” των δύο Οργανισμών, αναμένεται να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ενιαίου πλέον Οργανισμού, ο οποίος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, υπο την εποπτεία της αυτοδιοίκησης της Κρήτης και του δημοσίου, θα ασχοληθεί με την εκμετάλλευση και ανάπτυξη του υδάτινου δυναμικού και με την παραγωγή και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας απο ΑΠΕ κατα το πρότυπο του φράγματος Ποταμών Αμαρίου.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook