Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ πλέον έχουν αρχίσει και επηρεάζουν την ομάδα και στο αγωνιστικό κομμάτι παρά την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα.

H FIFA με νέο έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ ζητάει άμεσα την αφαίρεση έξι βαθμών από τον ΟΦΗ καθώς θεωρεί ότι δεν έχει γίνει η αποπληρωμή προς τον πρώην Ρουμάνο ποδοσφαιριστή Μάριους Σουλεάπ.

Στον ΟΦΗ είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό τόσο την ΕΠΟ όσο και την Σούπερ Λίγκα ότι ο παίκτης έχει εξοφληθεί όλο το ποσό που του οφείλονταν μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία μαζί του έτσι ώστε να αποστείλει ο Σουλεάπ έγγραφο στη FIFA για την πλήρη εξόφληση του έτσι ώστε ο ΟΦΗ να μην κινδυνέψει με αφαίρεση έξι βαθμών.

Ο Ρουμάνος παρά το γεγονός ότι πήρε τα χρήματα που του οφείλονταν βάση του συμβολαίου που είχε με τον ΟΦΗ (είχε διάρκεια 2,5 χρόνια και υπογράφτηκε επί εποχής Βατσινά) , δεν ενημέρωσε ποτέ την FIFA και έτσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζήτησε την άμεση εφαρμογή της ποινής.

Στην ΠΑΕ ΟΦΗ καλούνται πλέον να ανατρέψουν αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο CAS στο οποίο θα προσφύγει άμεσα η κρητική ομάδα και θα ζητήσει την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης έτσι ώστε να μην της αφαιρεθούν οι βαθμοί.

Κατά μια άλλη πληροφορία ο Σουλεάπ πήρε τα χρήματα αλλά ζήτησε ακόμη 30.000 ευρώ επιπλέον κάτι που δεν προβλέπονταν από τους οικονομικούς όρους που είχε υπογράψει στο συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ και με τον τότε πρόεδρο της ομάδας Φ. Βατσινά.