Υπάρχει ήδη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε παιδάκι παιδικού σταθμού στο Ηράκλειο, ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη στην Ελλάδα αυτή την περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Ήδη υπάρχει ένα περιστατικό με τον ιό σε παιδικό σταθμό.» σημειώνει η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ελένη Κόκορη. Κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο εξαιτίας του συγχρωτισμού των παιδιών σε μικρούς κλειστούς χώρους.

Στην κορυφή

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορύφωση της εποχικής γρίπης όπως δείχνουν τα δεδομένα από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η χώρα μας είναι μία από τις πέντε χώρες όπου καταγράφεται πλέον υψηλή δραστηριότητα της γρίπης -οι άλλες είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Νορβηγία και η Λετονία. Στην υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο η γρίπη βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στη Βρετανία, η οποία δοκιμάστηκε πολύ από τη γρίπη πριν από δύο μήνες, καταγράφεται χαμηλή δραστηριότητα της νόσου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζει τη θανατηφόρο πορεία της στην χώρα μας η γρίπη. Συνολικά 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της γρίπης Α(Η1Ν1) ενώ αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές ασθενών στην Εντατική.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη γρίπη μεγεθύνονται δραματικά εάν συγκριθούν με εκείνες που διαπιστώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 45 θάνατοι. Στη Γαλλία και την Ισπανία, χώρες που έχουν εξαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με εκείνον της Ελλάδας, οι θάνατοι είναι μόλις 54.