Εν αρχή το θέμα ήταν πως με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου οριστικοποιείτο εκείνο που είχε γίνει στην πράξη απο την αρχή της Μνημονιακής εποχής της χώρας.

Δηλαδή, ότι στην ουσία η οικονομική πολιτική και όχι μόνο της (των) Ελληνικών κυβερνήσεων θα τελεί υπο την επιτήρηση των Τροικανών, αλλά και άλλων \”ειδικών\”.

Και έρχεται η διαβόητη επινόηση του \”δημοψηφίσματος\” και τα όσα ακολούθησαν, για να περάσουμε απο την υπο επιτήρηση κυβέρνηση, στην διορισμένη κυβέρνηση.

Επισήμως ο νέος Πρωθυπουργός αλλά και τα μέλη της νέας κυβέρνησης αποτελούν πεδίο διαπραγμάτευσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι \”γνώμη\” εκφέρουν και οι \”πιστωτές\” της χώρας, δηλαδή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Άλλωστε τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποτελούν οικονομικούς παράγοντες που στον ένα ή στον άλλον βαθμό έχουν συνεργαστεί με τους \”πιστωτές\” μας.

Και παρά τα όσα λέγονται για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, και επειδή όλα ξεκίνησαν στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, έχω την αίσθηση, πως η Ελλάδα θα κυβερνάται απο διορισμένους (δοτούς τους έλεγαν παλαιότερα) μέχρι τουλάχιστον τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγεννεσίας.

90 χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές (και ίσως πρωταγωνιστές).

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook