,Τουρκικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προσάραξε, στη διάρκεια της νύχτας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε βράχια νοτιανατολικά της Σύρου, χωρίς να έχει αναφερθεί εισροή υδάτων ή τραυματισμός.

Το πλοίο Cafer Dede σημαίας Marsall Island ανήκει στην τουρκική μεταφορική εταιρεία Turkon Line που συνδέει μεταξύ άλλων τα τουρκικά λιμάνια με την Ευρώπη και ειδικά την μεγάλη Βρετανία όπου και η έδρα της ναυτιλιακής. Επικεφαλής της διαχειρίστρια εταιρεία είναι ο Deniz Hara. Στην Γερμανία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της Turkon Deutschland GmbHΤο box ship είχε αναχωρήσει με πλήρωμα 19 άτομα αλλοδαπούς, από την περιοχή Αλιάγκα της Τουρκίας, με προορισμό το Σαλέρνο της Ιταλίας. To πλοίο είναι ναυπήγησης του 2008

Στην περιοχή όπου προσάραξε έσπευσαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκό σκάφος ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξε κίνδυνος για το πλήρωμα. Το πλοίο θα οδηγηθεί στο Νεώριο της Σύρου για να ελεγχθεί πριν αποπλεύσει για τον προορισμό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook