Ακατάλληλο νερό πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου Αποκόρωνου.  Μάλιστα η ακαταλληλότητα του νερού διαπιστώθηκε έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους  τους  οποίους διενήργησε η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης και το σχετικό πόρισμα  αναφέρεται σε  έγγραφο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης καταγγέλλοντας τη Δημοτικά αρχή, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η χημική ανάλυση του νερού προκλήθηκε από την πλευρά της δικής του δημοτικής παράταξης καθώς επανειλημμένως είχε γίνει αναφορά σχετικά με την ακαταλληλότητα του ποσίμου νερού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο κ. Κουκιανάκης οι ελεγκτές  της διεύθυνσης υγιεινής  πήραν δείγματα νερού από 5 σημεία  με τις αναλύσεις να διαπιστώνουν την ακαταλληλότητα του νερού στα 3 από αυτά και συγκεκριμένα από το αντλιοστάσιο Καβούσι, την πηγή Καβούσι, και την δεξαμενή Καποκιανά, να "είναι εκτός προβλέψεων καθώς δεν πληρούν από μικροβιολογικής απόψεως τους όρους που απαιτούνται και κρίθηκαν ακατάλληλα για πόση λόγω παρουσίας ολικών  κολοβακτηριοειδών , κολοβακηριδίου του εντέρου, και στρεπτόκοκκων κοπάνων."

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κουκιανάκης, λόγω αυτού του προβλήματος αιτιολογούνται και τα συχνά κρούσματα  γαστρεντερίτιδας που παρατηρήθηκαν κατά καιρούς στις περιοχές Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες , Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες, Τζιτζιφές οι οποίες υδρεύονταν με το συγκεκριμένο νερό.

Χαρακτηριστικά, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκιανάκης αυτά που διαπίστωσαν σε πήγες και αντλιοστάσια οι επόπτες υγιεινής είναι εξωφρενικά: Συγκεκριμένα, πήγες , φρεάτια και δεξαμενές δεν είχαν περίφραξη, είχαν έντονη βλάστηση, ενώ κάποια σε σημεία είχαν μετατραπεί κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπους. Επίσης υπήρχαν κοπριές προβάτων σε οροφές δεξαμενών, κοκ.

Ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε πως "ευθύνη όλων μας είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Εμείς συνένοχοι με τη σιωπή μας δεν θα γίνομαι"

Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου κάλεσε το δήμαρχο Αποκορώνου, "να πράξει επιτέλους το καθήκον του"

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση με τις μικροβιολογικές αναλύσεις των νερών