Οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση υποδομών στην Κρήτη, και στη Δυτική Ελλάδα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) με τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ), συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη στην Αθήνα, υπό την προεδρία του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα.

Στη σύσκεψη τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, που παρέμεινε στο Ηράκλειο λόγω της επίσκεψης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ το «παρών» στην ίδια σύσκεψη, έδωσαν ο γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφης, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕΠ Μπάμπης Κουβαράκης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τόνισε ιδιαίτερα ότι υπάρχουν επιλέξιμες δραστηριότητες για την Κρήτη, που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία υποδομών για τη σωστότερη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της, αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Επίσης όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των τεσσάρων νέων διοικητηρίων στο νησί, ένα σε κάθε νομό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημείωσε ότι ήδη η Περιφέρεια βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χώρων για τη δημιουργία των νέων διοικητηρίων, που θα χρηματοδοτηθούν και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook