Λίγο χρόνο κατάφερε να «ξεκλέψει» ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τις αλλεπάλληλες σημερινές διαβουλεύσεις για να βρεθεί με τον φίλο του και γενικό γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Λουίς Αγιάλα. Οι δύο άνδρες βρεθήκαν στο γραφικό καφενείο του Εθνικού Κήπου και είχαν μια σύντομη συνομιλία για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ήταν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο πρωθυπουργός βγήκε από το γραφείο του στη Βουλή και μπήκε στον Εθνικό Κήπο. Φορούσε κουστούμι και γραβάτα και τον ακολουθούσε η φρουρά του μαζί με κάποιους στενούς του συνεργάτες. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το καφενείο όπου είχε κλειστεί το ραντεβού. Οι άνδρες τις φρουράς του πρωθυπουργού ακροβολίστηκαν στην γύρω περιοχή και εκείνος κάθισε μαζί με τον συνεργάτη του στη Σοσιαλιστική Διεθνή στα παλιά ρετρό καθίσματα του μαγαζιού.

Οι δύο άνδρες κάθισαν στο καφενεδάκι μόνοι, ενώ γύρω τα διπλανά τραπέζια ήταν άδεια. Η συνάντησή τους διήρκησε μισή ώρα περίπου και δεν έγινε γνωστό το αντικείμενο της συζήτησης.

Ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία επέστρεψε μετά το πέρας της συνάντησης στο γραφείο του στη Βουλή, όπου συνέχισε τις επαφές με στόχο να βρεθεί κοινή συνισταμένη με την Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.


protothema.gr