Ένα ναρκωτικό «πύραυλος» εντοπίστηκε στην κατοχή μίας 29χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω ναρκωτικό θεωρείται δεκάδες φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη.

Πρόκειται για την συνθετική ουσία φαιντανύλη και σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται πιο καθαρή από την ηρωίνη. Οι δε παρενέργειές της θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς τα άτομα που εθίζονται σ’ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Η 29χρονη από τη Βουλγαρία, συνελήφθη σε αστυνομική έφοδο, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Λάρισας, την ώρα που επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από τη χώρα μας προς τη Βουλγαρία. Στην κατοχή της βρέθηκαν, ένα δέμα φαιντανύλης, βάρους 230 γραμμαρίων και άλλο ένα δέμα με ηρωίνη, βάρους 125 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα πραγματοποιούσε συχνά δρομολόγια από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα, μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες.

Η χρήση της φαιντανύλης συναντάται το τελευταίο διάστημα ευρέως στη γειτονική Βουλγαρία, όπου κάνει «θραύση» στους χρήστες ηρωίνης. Σύμφωνα με ειδικούς, οι δόσεις θεωρούνται πιο καθαρές απ’ ότι της ηρωίνης, διότι δεν νοθεύονται με τις παραδοσιακές ουσίες, αφού η φαιντανύλη από μόνη της είναι πολύ ισχυρή.

Η εν λόγω ουσία βρίσκει εφαρμογή στην αναισθησιολογία ως ένα από τα κύρια φάρμακα της νάρκωσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook