Το Mint είναι ένας διαδικτυακός προσωπικός οικονομικός σύμβουλος, που διατίθεται εδώ και μία βδομάδα στο iPad. Προσφέρει μία εικόνα για το οικονομικό προφίλ του εκάστοτε χρήστη συλλέγοντας και κατηγοριοποιώντας τα στοιχεία από τις τραπεζικές συναλλαγές, τα δάνεια, τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς του.

Τα στοιχεία αυτά απεικονίζονται σε γραφήματα και πίνακες, που προσφέρουν μία εικόνα εκ των έσω για την οικονομική κατάσταση, το υπόλοιπο των χρημάτων και σε ποιες συνήθειες υπάρχουν έξοδα δημιουργώντας κατηγορίες όπως εστιατόρια, αγορές, κινηματογράφος και ταξίδια.

«Το φαγητό έξω και τα ψώνια είναι οι πρώτοι δύο τομείς στους οποίους οι άνθρωποι θα προχωρήσουν σε περικοπές στα έξοδά τους» δηλώνει ο Άαρον Φορθ, ανιτπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intuit Personal Finance Group, στο οποίο ανήκει το Mint.

Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης στους χρήστες να έχουν αναλυτικές πληροφορίες για το που και πως ξοδεύουν τα χρήματά τους. Μπορούν να ψάξουν για παράδειγμα, να δουν πως τα πάνε με το μηνιαίο εισόδημά τους ή ποιες συναλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε φαγητό και δείπνο.

Το Mint προσφέρει νέες δυνατότητες απεικόνισης και διάδρασης με τα στοιχεία, τονίζει ο κ. Φορθ. Επιπλέον, η εφαρμογή ενημερώνει με συνεχή ροή πληροφοριών τους χρήστες όταν έχουν ξεπεράσει τον προϋπολογισμό τους και προσφέρει άλλα προσωπικές υπενθυμίσεις και οικονομικές συμβουλές.

Οι χρηματικές συναλλαγές μπορούν επίσης να προστεθούν στην εφαρμογή, που χρησιμοποιεί GPS για να εντοπίσει αυτομάτως την τοποθεσία και να κατηγοριοποιήσει τη συναλλαγή. Έτσι, εάν ένας χρήστης περιμένει στη σειρά για το ταμείο ενός καταστήματος και προσθέσει τη συναλλαγή, η εφαρμογή θα προσθέσει την τοποθεσία.

Εν τω μεταξύ, ο Άαρον Φερθ προτείνει τρία βήματα για τη διαχείριση των οικονομικών: «Μειώστε τα χρέη σας. Δημιουργήστε ένα κομπόδεμα εκτάκτου ανάγκης, τουλάχιστον έξι μηνών και συμβάλλετε στο συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα».

Το αρνητικό της εφαρμογής είναι ότι ο χρήστης δεν μπορεί να «σπάσει» ορισμένες συναλλαγές σε διαφορετικές κατηγορίες. Οι αγορές σε ένα πολυκατάστημα, είτε αφορούν φαγητό, είτε ρουχισμό, είτε βιβλία δεν μπαίνουν σε κάποια ειδική κατηγορία. Ο Άαρον Φορθο τονίζει ωστόσο ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα

Η εφαρμογή της Mint για το iPad έρχεται τρία χρόνια μετά τη δημιουργία της ίδιας εφαρμογή για το iPhone το 2008. Μία παρόμοια εφαρμογή το PageOnce επιτρέπει επίσης στους χρήστες να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω της εφαρμογής με μία μηνιαία συνδρομή.

Η Mint προσφέρει την εφαρμογή για iPhone και Android, ωστόσο η εταιρεία προσφέρει μόνο πρόσβαση για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ΗΠΑ και Καναδά.