Στο νέο βίντεο της σατιρικής γαλλικής εκπομπής "Les guignol" ο ψυχαναλυτής... Σιλβέστερ Σταλόνε αξιολογεί τα οικονομικά μέτρα καθενός από τους "ασθενείς" του και χαρίζει το "ΑΑΑ" της πιστοληπτικής ικανότητας σε εκείνον που πήρε τα σκληρότερα.

"Προτείνω, να αρχίσουμε την ομάδα συζήτησης επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή μας. Όλοι μαζί επαναλαμβάνουν τους κανόνες που τους κρατάνε στο παιχνίδι", λέει ο ψυχαναλυτής και με μια φωνή οι ηγέτες επαναλαμβάνουν:

"Αναγνωρίζω το πρόβλημά μου με το χρέος, δεν εφαρμόζω κανένα κοινωνικό μέτρο ώστε να διατηρήσω ή να ανακτήσω το ΑΑΑ".

"Ωραία. Ποιός θέλει να αρχίσει; Νικολά;", λέει απευθυνόμενος στον Σαρκοζί ο Σταλόνε και τον λόγο παίρνει ο Γάλλος πρόεδρος.

"Είμαι χαρούμενος. Αυτή την εβδομάδα δεν έκανα τίποτα κοινωνικό, απέλυσα 2.000 δημόσιους υπαλλήλους, μείωσα τον προϋπολογισμό της κοινωνικής πρόνοιας  και φορολόγησα τα αναψυκτικά, το αγαπημένο ποτό των φτωχών", λέει.

"Μπράβο Νικολά. Αξίζεις το ΑΑΑ, κάτι το οποίο δεν ισχύει με τον Μπαράκ, ο οποίος δεν μπορεί να κρατηθεί και θέλει να μας μιλήσει", απαντά αμέσως ο ψυχαναλυτής, δίνοντάς τον λόγο στον Αμερικανό πρόεδρο.

"Καλά δεν τα κατάφερα. Είπα απλώς να φτιάξω μια γ…. κοινωνική ασφάλιση, μια τόση δα όμως. Δεν θα το ξανακάνω. Άντε χαλάρωσε φίλε μου. Επίστρεψε μου το ΑΑΑ", λέει ο Ομπάμα.

Ο ψυχαναλυτής όμως τον παρακινεί να παραδειγματιστεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

"Θα το σκεφτούμε αν κάνεις τις ίδιες προσπάθειες με τον Τζορτζ. Ο Τζορτζ έχει ρουφήξει το αίμα των συμπατριωτών του, ενώ ακόμα και με CCC συνεχίζει μια προσπάθεια με αξιοπρέπεια", του λέει χαρακτηριστικά.

"Προσπαθώ. Και εφόσον έχω ήδη κόψει μισθούς, συντάξεις, άδειες και έχω φορολογήσει συγκοινωνίες, υγεία, ενέργεια και τρόφιμα, αποφάσισα πλέον να φορολογήσω τους νεκρούς και τα παιδιά", απαντά ο Έλληνας πρωθυπουργός