Τελειωμένη υπόθεση θεωρούν το θέμα της νέας κυβέρνησης κάποιοι (όσοι διαρρέουν “πληροφορίες) και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αργά τη νύχτα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ. επισήμως υπήρχε απλά αισιοδοξία, αλλά ένα “κλικ” παραπάνω απ\’ ότι τις προηγούμενες ημέρες οι ανεπίσημες δηλώσεις άφηναν να εννοηθεί ότι το θέμα έχει προχωρήσει.

Περιμένουμε “λευκό καπνό” έλεγε η Συγγρού, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος (το όνομα του οποίου κάποιοι ανέφεραν πως “παίζει” σε περίπτωση εμπλοκής με τον Λ. Παπαδήμο) παρέμενε στο γραφείο του ως αργά τη νύχτα.

Μεσάνυχτα άρχισε να κυκλοφορεί (όπως ακριβώς και χθες) το σενάριο που λέει ότι αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο κ. Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο Γ. Παπανδρέου μέχρι αργά ήταν μαζί με τους κυρίους Αθανασάκη, Βενιζέλο και συνεργάτες του στο γραφείο του.

Πολλοί λένε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν μέχρι εκείνη την ώρα και λένε ότι έχουν καταλήξει.

Νωρίτερα όμως τηλεγραφήματα του πρακτορείου Reuters έλεγαν ότι το θέμα Παπαδήμου κολλάει τόσο απ\’ την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο και από της Ν.Δ.

\”Η υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)\”, έλεγε το Reuters και όλοι έλεγαν με νόημα πως πλέον κάποιοι έχουν στραφεί στο πρόσωπο του Φ. Πετσέλνικου ή του Α. Κακλαμάνη όμως και οι δύο διεύψευσαν.

Οι αντιδράσεις και των δυο κομμάτων, αλλά και των ανδρών ωστόσο ήρθαν πριν τα μεσάνυχτα. Τρεις ώρες (και) μετά ήρθε το τηλεγράφημα του Reuters που αναφερόταν σε εμπλοκή στο όνομα του κ. Παπαδήμου, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού έχει κλείσει.

Άλλοι θυμίζουν ότι νωρίτερα το απόγευμα μετέβη στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου… Η ονοματολογία καλά κρατεί…

Άλλοι πάλι λένε ότι υπάρχει και πρόσωπο του οποίου το όνομα δεν είναι από αυτά που έχουν ακουστεί ως σήμερα. Περιγράφουν πρόσωπο που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει εμπλακεί στην πολιτική. Τρίτη πληροφορία αναφέρει επίσης πρόσωπο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τεχνοκράτης που τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής του τόπου, αλλά η επιλογή του θα αποτελέσει… έκπληξη.

Έτσι επιστρέψαμε ξανά στην αρχή…

Έτσι φτάσαμε και πάλι στο… χθες. “Το μεσημέρι παραιτείται ο Γ. Παπανδρέου και αμέσως μετά έχουμε νέα κυβέρνηση” λένε οι πληροφορίες … ξανά.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook