Οι αντιδράσεις κατά των διαφόρων, φόρων, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. για να μην έχει τρόπο να ξεφύγεις ουδείς Έλληνας, έφτασαν και στη Σητεία. Ιδρύθηκε το κίνημα \”Σητεία δεν πληρώνω\” τα μέλη του οποίου με αίτημα τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούν να πάρει θέση η δημοτική αρχή και να στηρίξει τους κατοίκους του δήμου, όπως έκαναν ήδη και άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα.

Το αίτημα έχει ως εξής:

\”AITHMA κατοίκων Σητείας

Θέμα : Λήψη απόφασης για θέση, στάση, δράση Δήμου Σητείας στο πρόβλημα των κατοίκων της με τους επαυξημένους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η..

1. Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό

2. Επειδή οι πρώτοι λογαριασμοί με το ειδικό τέλος κατέφτασαν και στην πόλη μας με ημερομηνία λήξης προθεσμίας από 5/11.

3. Επειδή η προχειρότητα των τελευταίων πολιτικών αποφάσεων :

α) να ενταχτεί έκτακτος φόρος ακίνητης περιουσίας σε λογαριασμό της Δ.Ε.Η. με μετονομασία του σε τέλος ηλεκτροδότησης.
β) παράλληλη στέρηση δικαιώματος να καταβληθεί το σύνηθες τμήμα λογαριασμού (Δήμος, ΕΡΤ, Δ.Ε.Η.) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
είναι ενέργειες, που πέρα από την φρικτή οικονομική μας κατάσταση, μας εμπλέκουν σε ιδιωτικές διενέξεις και τελικά σε κάθε αδυναμία καταβολής όλου του ποσού, μας καθιστούν «παράνομους» και κατόπιν «νόμιμα τιμωρημένους» με στέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Επειδή όλα τα ανωτέρω επισημάνθηκαν, καταγγέλθηκαν ως προς την νομιμότητα τους και η εκδίκαση τους αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου.

5. Επειδή στο Κίνημα Σητεία «Δεν Πληρώνω» (έκτακτους φόρους σε Εφορία, Δ.Ε.Η., κλπ.) προσυπογράφουν 330 κάτοικοι Σητείας, ενώ τεκμηριωμένα στην πρώτη έκτακτη εισφορά εισοδήματος δεν ανταποκρίθηκαν πολύ περισσότεροι από 330 (επειδή απλά’ δεν είχαν χρήματα) είναι αυταπόδεικτο πλέον, ότι στο σημερινό «χαράτσι» μέσω της Δ.Ε.Η. (που θα επαναληφτεί το επόμενο δίμηνο) Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ , με κίνδυνο η μισή πόλη και βαλε, να κριθεί παράνομη και να τιμωρηθεί με διακοπή της ηλεκτροδότησης (προφανώς και ο Δήμος θα βρεθεί χωρίς τα έσοδα μέσω των ίδιων λογαριασμών).

6. Επειδή υπάρχει το παράδειγμα κινητοποίησης του Δήμου Ν. Ιωνίας , Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου και Φιλοθέης, για κάλυψη των δημοτών του στο αντίστοιχο πρόβλημα, το οποίο ακολουθούν και άλλοι Δήμοι της χώρας (πληροφορίες στο internet).

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Σητείας κύριο Πατεράκη να συγκαλέσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.\”

(104fm.gr)

Περιμένουμε τοποθέτηση από όλα τα αιρετά πρόσωπα που εμπιστευτήκαμε και ψηφίσαμε, δηλαδή :
Α) ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΣΤΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ που θα κρατήσει ο Δήμος Σητείας απέναντι στo πρόβλημα των Δημοτών του
Β) ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτής της απόφασης.

Υ.Γ. Συνοδεύεται από 330 υπογραφές δημοτών…προς το παρόν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΗΤΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook