Από μία διαρροή που έγινε πριν από λίγο προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με τον κ. Λουκά Παπαδήμο! Κατά τον κ. Βενιζέλο, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς όχι απλώς δεν συμφώνησαν ποτέ σε πιθανή λύση Παπαδήμου, αλλά ούτε καν συζήτησαν το ενδεχόμενο να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Μάλιστα, στο non paper του υπουργού των Οικονομικών όπως σημειώνει το protothema.gr, αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό, ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης! Δεν εξηγείται ωστόσο για ποιο λόγο το σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα πρόσωπο αυτό, δηλαδή ο κ. Παπαδήμος, υπήρξε για μήνες εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των οικονομικών θεμάτων και για ποιους λόγους τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έκαναν μεγάλες προσπάθειες να τοποθετήσουν τον κ. Παπαδήμο -αυτό τον άνθρωπο των τραπεζών- ως υπουργό Οικονομικών !

 Με τις αποκαλύψεις τις οποίες υποχρεώθηκε να κάνει ο κ. Βενιζέλος -έπειτα από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο- ότι ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών έβαλε βέτο να μην οριστεί πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, ολοκληρώνεται το μεγαλείο της \”τρέλας\” και το θέατρο που σπρώχνει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Γιατί παραπλανήθηκε επί τρία εικοσιτετράωρα ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι τόσες μέρες ο ελληνικός Τύπος αλλά και τα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης παρουσίαζαν τον κ. Παπαδήμο ως τον πιθανότερο νέο πρωθυπουργό επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές; 

Ο κ. Βενιζέλος στο νον πέιπερ που διακινούν συνεργάτες του αναφέρει ότι :

 • Ουδέποτε Παπανδρέου και Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδήμου. Πολύ περισσότερο, πότε δεν συμφώνησαν σε τέτοια λύση.

 • Πότε δεν μίλησε μαζί του τις τελευταίες ημέρες ο Παπανδρέου.

 • Ο Παπαδήμος με δική του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη. Του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα.

 • Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό . Ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ.

 • Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο.  Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.

 • Επίσης ,όπως θυμάστε ,αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες . Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεώρει πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η διεθνής Ένωση τραπεζών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook