Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις (!) φορές έπεσε θύμα… τηλεφωνικής απάτης ένας 86χρονος σε χωριό της ανατολικής Φθιώτιδας, από έναν άγνωστο που συστήθηκε ως υπάλληλος του ΙΚΑ και του είπε ότι το Ίδρυμα του οφείλει αναδρομικά για τη σύνταξή του 30.000 ευρώ!

Η προϋπόθεση, όμως, που έθεσε ο «υπάλληλος» στον αφελή γέροντα για να πάρει τα «αναδρομικά» ήταν να… καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 2.500 ευρώ! Ο ηλικιωμένος πείστηκε και έκανε την κατάθεση στη Λαμία, αλλά την ίδια κιόλας μέρα ο… πλεονέκτης απατεώνας του τηλεφώνησε πάλι και ζήτησε να καταθέσει άλλα 5.000 ευρώ!

Ο 86χρονος την… έπαθε για δεύτερη φορά και θα την πατούσε και τρίτη (!) όταν ο απατεώνας του τηλεφώνησε και άλλα 2.500 ευρώ!

Αυτή τη φορά, πάντως, τον έσωσε η υπάλληλος της τράπεζας που κατάλαβε την απάτη και δεν τον άφησε να καταθέσει τα χρήματα, αλλά ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία η οποία έχει πλέον στα χέρια της τα στοιχεία του λογαριασμού και ερευνά για να εντοπίσει τον απατεώνα δικαιούχο.

Ωστόσο, οι απατεώνες που εξαπατούν ηλικιωμένους οργίασαν και πάλι, σε διάφορα σημεία της χώρας!

Στην Κατερίνη, δύο άγνωστοι εξαπάτησαν μια 84χρονη γυναίκα λέγοντάς της ότι ήταν εφοριακοί κι ότι όφειλε από… έκτακτες εισφορές το ποσό των 2.000 ευρώ! Η ηλικιωμένη πείστηκε να τους δώσει τα χρήματα, αλλά όταν μίλησε με συγγενείς της κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και κατήγγειλε τους δράστες στην Ασφάλεια Κατερίνης.

Στην Ερέτρια, δυο άνδρες και μια γυναίκα συστήθηκαν ως εφοριακοί σε μια 78χρονη που περπατούσε κοντά στο σπίτι της και κατάφεραν να την πείσουν ότι ο γιος της κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από κατάσχεση λόγω οφειλών προς το Δημόσιο. Η ηλικιωμένη τους πίστεψε και πήγε μαζί τους στην τράπεζα της περιοχής, από όπου έκανε ανάληψη 2.000 ευρώ και τους τα έδωσε.

Οι απατεώνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, φρόντισαν να μην μπουν μαζί της στο υποκατάστημα, αλλά ούτε και να πλησιάσουν για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook