Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στη Βουλή, δήλωσε τα ακόλουθα:

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντί να σώσουν τη χώρα την οδηγούν στην καταστροφή. Η χώρα σήμερα χρειάζεται έναν ισχυρό πρωθυπουργό. Έναν πρωθυπουργό με κύρος στο εσωτερικό, με αναγνώριση στο εξωτερικό.

Έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί για λογαριασμό της χώρας να ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της. Κομματικά ή προσωπικά παιχνίδια εντός των κομμάτων είναι απαράδεκτα. Η ώρα έφτασε. Χρόνος δεν υπάρχει.

Εάν σήμερα το απόγευμα μέχρι τις 5:00μ.μ. δεν έχει υπάρξει ένας τέτοιος πρωθυπουργός, την ευθύνη θα την έχουν πραγματικά εκείνοι οι οποίοι είτε δια της αδράνειας τους είτε δια των σκοπιμοτήτων τους, τινάζουν τη χώρα στον αέρα.

Δημοσιογράφος: Πολιτικό πρόσωπο να είναι;

Ντόρα Μπακογιάννη: Ένας άνθρωπος τον οποίο σαφώς περιέγραψα. Ένας άνθρωπος διεθνούς κύρους, τεχνοκράτης, ένας άνθρωπος ο οποίος επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να είναι αχυράνθρωπος. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι αν τα κόμματα θέλουν άνθρωπο μαριονέτα, αυτός είναι άχρηστος για την Ελλάδα. Εάν θέλουν έναν άνθρωπο με κύρος, αυτός θα πάρει την ευθύνη της χώρας επάνω του.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Παπαδήμος έχει αυτά τα κριτήρια;

Ντόρα Μπακογιάννη: Βεβαίως τα έχει ο κ. Παπαδήμος και όλο αυτό το παιχνίδι το οποίο παίζεται είναι θέατρο σκιών. Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε τα παιδιά μας και αύριο το πρωί ολόκληρο το λαό να μπορούμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια.

 Έτσι όπως κινούνται δεν θα μπορούν να κοιτάξουν κανέναν στα μάτια. Και όποιος πιστεύει σε σκοπιμότητες, σε πιθανά κέρδη ή σε οτιδήποτε άλλο, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook