Για τις 6 μετατέθηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου αναμένεται να κάνει δήλωση σε λίγη ώρα. Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά και τους ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Πηγές από τη ΝΔ άφηναν να εννοηθεί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε με κάθε επιφύλαξη και το Mega.

Αναχωρώντας το μεσημέρι από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας είπε στους δημοσιογράφους που περίμεναν απ\’ έξω: «τελειώσαμε».
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Παπανδρέου θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του. Ακολούθως, θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπου θα συζητηθεί το άτομο που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού και θα δηλωθεί η στήριξη των κομμάτων στο πρόσωπό του.

Αναφορικά με το θρίλερ που έχει εκτυλιχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το όνομα του πρωθυπουργού, με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αποκάλυψε πως χθες, Τρίτη, είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει αυτός τη θέση του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, και αυτή η λύση δεν προχώρησε. Ακολούθως ακούστηκε και το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή.

Αναφορικά με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, η απομάκρυνση του ενδεχόμενου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από υπουργούς που με δηλώσεις τους τον φωτογραφίζουν ως τον πλέον κατάλληλο, όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος διαψεύδει πως είχε ανάμειξη στην εμπλοκή που προκλήθηκε.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν αφ\’ ενός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε βέτο για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, αφ\’ ετέρου ότι ο κ. Παπαδήμος δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.

Από την άλλη, τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο Γιάννης Ραγκούσης σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και όχι από τον χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων.

Η καθυστέρηση στην κατάληξη του ονόματος του πρωθυπουργού οδήγησε και στην παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook