Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού ανέφερε ότι «για να πετύχουμε αυτή την ιστορική συμφωνία χρειαζόταν ένα πρόσωπο που θα μας ένωνε. Πρόκειται Θεσμική η επιλογή, που ενισχύει τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Είναι μία συμφωνία που δικαιώνει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η νέα κυβέρνηση θα πορευθεί με έναν προσδιορισμένο οδικό χάρτη για να εξασφαλίσει την έκτη δόση και να τηρήσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

«Όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας, η χώρα μας θα είναι πιο ασφαλής και πιο δυνατή και θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις», είπε και τόνισε ότι «η δοκιμασία που περνάμε είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών».

Ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν «για να φτάσουμε ως εδώ», τόσο τους συνεργάτες του όσο και τον ελληνικό λαό.

Περίπου στις 17:10 αποχώρησε ο πρωθυπουργός από το γραφείο του στη Βουλή. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, καθώς προηγουμένως θα προηγηθεί δήλωση του πρωθυπουργού από το μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, για τις 19:00 ορίστηκε η διεξαγωγή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα να δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν.

Λίγο πριν τις 16:44 έφτασε στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook