Αφότου  ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Charlie Miller, εντόπισε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στο iOS, ανέβασε στο App Store μια εφαρμογή επίδειξης αυτού του προβλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα σκληρή απάντηση από την Apple.

Όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό \’Forbes\’,   η Apple αντέδρασε με ένα υπερβολικά σκληρό τρόπο: απέβαλε τον Miller από το app store μαζί με όλες τις εφαρμογές του. Ο Miller είχε ανακαλύψει προηγούμενα ότι ήταν εφικτό με ένα app – που έχει πάρει την έγκριση για να αναρτηθεί στο App Store – να εκτελέσει επιζήμιο κώδικα

Αυτό σημαίνει ότι η Apple οφείλει να επανεξετάσει όλα τα apps που έχει ανεβάσει στο κατάστημα της.

Για να αποδείξει τα λεγόμενα του ο Miller δημιούργησε  ένα app demo με την ονομασία \”Instastock\”, το οποίο πήρε χωρίς πρόβλημα εξουσιοδότηση από την Apple για να διατεθεί μέσω του App Store. Στη συνέχεια ο προγραμματιστής ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube μέσω του οποίου έκανε μια επίδειξη για το πώς μπορούσε να εκτελέσει τον κώδικα της αρεσκείας του μέσω του app του.
 
Μόλις η Apple το αντιλήφθηκε απέβαλε τον Miller από το app store. Ακριβή στοιχεία για το κενό ασφαλείας δεν είναι γνωστά ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες στο πλαίσιο της διάσκεψης SysCan που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στην Ταϊβάν.

(e-pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook