Προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το πρόσωπο που θα παραλάβει από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου τα καθήκοντα του πρωθυπουργού καταβάλλεται αυτή την ώρα.

Πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο απερχόμενος πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Παραλλήλως, ευρισκόμενος στο γραφείο του στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές συζητήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Στον κύκλο των τηλεφωνημάτων συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατόν η προσωπικότητα που θα οριστεί πρωθυπουργός.

Επισημαίνεται ότι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου είχαν προειδοποιήσει τον κ. Παπανδρέου με την φράση : \”Γιώργο δεν περνά\”! Μετά την \”εμπειρία\” αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε πλεύση.

Επισημαίνεται ότι για τις 10 το πρωί της αυριανής μέρας προγραμματίζεται και πάλι η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook