Εάν περνάτε φάση κόπωσης ή αϋπνιών δοκιμάστε μερικές σπιτικές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Η επιδερμίδα στην περιοχή αυτή είναι λεπτή και ευαίσθητη κι έτσι τα σημάδια του χρόνου ή της κούρασης είναι εντονότερα.

Μερικά πολύ καλά γιατροσόφια είναι:

Το χαμομήλι καταπραΰνει πολύ την κοκκινίλα και το πρήξιμο στα μάτια. Τα δε πράσινο και μαύρο τσάι περιέχουν καφεΐνη, ένα πολύ δραστικό συστατικό για τον περιορισμό των μαύρων κύκλων (υπάρχει άλλωστε σε πολλές κρέμες ματιών). Αυτό που προσφέρει είναι ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο.
Τι να κάνετε:
Βάλτε δύο φακελάκια με το χαμομήλι ή το πράσινο τσάι σε λίγο βρασμένο νερό για 3′. Στη συνέχεια, βάλτε τα για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να αποκτήσουν μία ικανοποιητικά δροσερή θερμοκρασία. Τέλος, τοποθετήστε τα ως κομπρέσα στα μάτια σας για 15 λεπτά.

Το κρύο γάλα συστέλλει και αυτό τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο. Μάλιστα την καλύτερη δουλειά κάνει το πλήρες γάλα.
Τι να κάνετε:
Τοποθετήστε κρύο πλήρες γάλα σε ένα μπολ. Βυθίστε δύο κομμάτια από βαμβάκι μέσα στο υγρό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα ελαφρά και τοποθετήστε τα πάλι σαν κομπρέσα σε κάθε μάτι. Μόλις χάσουν την δροσερή θερμοκρασία τους, φτιάξτε δύο ακόμα. Η θεραπεία σας πρέπει να κρατήσει περίπου 15′.

Οι γνωστές φέτες αγγουριών κάνουν πραγματικά πολύ καλό σε πρησμένα μάτια. Αυτό το οφείλουν ενδεχομένως στη δροσιά τους αλλά και στη βιταμίνες η οποίες μειώνουν το πρήξιμο.
Τι να κάνετε:
Κόψτε το αγγούρι σε μικρές φέτες και βάλτε τα για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Μόλις είναι αρκετά παγωμένα,, τοποθετήστε κάθε φέτα σε κάθε μάτι, και χαλαρώστε ξαπλωμένη για 15′ . Αποσύρεται τις φέτες και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Έχετε δοκιμάσει το ασπράδι των αυγών; Είναι στυπτικό και βοηθά την επιδερμίδα σας να είναι πιο σφικτή και λεία. Ακόμα περιέχουν βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη ένα συστατικό που συνδέεται με την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Τι να κάνετε:
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να πήξουν και απλώστε τα προσεκτικά στην περιοχή (να μην μπει ασπράδι μέσα στο μάτι) κάτω από τα μάτια χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πινέλο ματιών. Αφήστε το εκεί για 15′. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

(jenny.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook