Σεισμική δόνηση, μεγέθους σχεδόν 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Παρασκευή τη Χιλή, ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της δόνησης προσδιορίστηκε από την πηγή αυτήν «στα 60 μόλις χιλιόμετρα ανατολικά (μέσα στη θάλασσα) από την πόλη Κονθεπσιόν», δηλαδή 395 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από το Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, από την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, «θύματα από αυτόν δεν υπήρξαν», όμως «έχουν διακοπεί πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις».

Επίσης, δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση από το πολεμικό ναυτικό γιά ένα τσουνάμι από τον σεισμό αυτόν.

Παρά ταύτα, στις παραλίες από τους λουομένους την ώρα του σεισμού εκφράστηκε, προς στιγμήν, μεγάλος πανικός με κραυγές κι ουρλιαχτά.

Στο μεταξύ, η καθυστέρηση στον τομέα της επισκευής των υποδομών από τον περυσινό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ στη χώρα αυτήν της Λατινικής Αμερικής, θέτει σε αμφιβολία τον κυβερνητικό στόχο, γιά ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό 6% φέτος.

 Τη 10η Φεβρουαρίου 2010, από μία δόνηση 8,8 Ρίχτερ, καταστράφηκε μεγάλος αριθμός χωριών, στη Χιλή, ενώ σκοτώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook