Με ακόμη περισσότερη ισχύ και επιπρόσθετα στοιχεία εξοπλίζεται για την επόμενη χρονιά το «βαρύ πυροβολικό» της Nissan, που δεν είναι άλλο από το GT-R.

Το ιαπωνικό super sport μοντέλο θα αποδίδει 20 επιπλέον ίππους σε σύγκριση με την έκδοση του 2011, φθάνοντας πλέον τους 550 στις 6.400 στροφές ανά λεπτό, με 64,4 χιλιογραμμόμετρα ροπής από τις 3.200 έως τις 5.800 στροφές ανά λεπτό.
 
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, παρά την αύξηση της ισχύος του η μέση κατανάλωση του καυσίμου έχει μειωθεί στα 11,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, από τα 12 λίτρα ανά 100 χλμ. Που «καίει» το τωρινό μοντέλο. Επιπλέον, το πλαίσιο έχει δεχτεί τροποποιήσεις, αφού έγινε πιο άκαμπτο για ακόμη καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο και πιο ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

\"\"

 
Τέλος, το πακέτο «For TRACK PACK» είναι διαθέσιμο (αρχικά μόνο στα δεξιοτίμονα μοντέλα σε Αγγλία και Ιαπωνία). Με αυτό το GT-R γίνεται ακόμη πιο ελαφρύ, καθώς αφαιρούνται τα πίσω καθίσματα και τοποθετούνται bucket εμπρός. Επίσης, η ανάρτηση είναι πιο σκληρή και «πατά» επάνω σε πιο ελαφρές ζάντες.

\"\"

 
Οι πωλήσεις του Nissan GT-R θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκέμβρη στην Ιαπωνία, ενώ στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα έρθει από τον Ιανουάριο.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook