H Suzuki θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο το ηλεκτρικό Q-Concept, το οποίο αποτελεί μια σπουδή των Ιαπώνων για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος.

Στο Τόκιο, η Suzuki θα βρεθεί με δύο πρωτότυπα μοντέλα. Και αν το Regina μοιάζει με «κανονικό» μίνι αυτοκίνητο, που ενδεχομένως θα επηρεάσει την επόμενη γενιά του Alto, τι να πει κανείς για το Q-Concept, το οποίο μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά με αυτοκίνητο.

Το μήκος του πρωτότυπου της Suzuki είναι 2,5 μ., το πλάτος 1,3 μ. και το ύψος του αγγίζει τα 1,65 μ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Q-Concept προσφέρει «έναν εντελώς νέο τρόπο αστικών μετακινήσεων, ο οποίος τοποθετείται ανάμεσα στα συμβατικά αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες».

Στο εσωτερικό του Q-Concept υπάρχει χώρος για δύο επιβάτες, οι οποίοι κάθονται μπροστά – πίσω. Το πίσω κάθισμα, πάντως, μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών.

Το Q-Concept κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος προσδίδει στο όχημα αυτονομία 50 χλμ. και τελική ταχύτητα 60 χλμ./ώρα.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/Q-Concept-2.jpg\"

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/Q-Concept-4.jpg\"
Η πίσω θέση αφαιρείται, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος αποσκευών.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/Q-Concept-3.jpg\"
Μίνιμαλ ατμόσφαιρα επικρατεί στο εσωτερικό του Suzuki Q-Concept.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook