Η Μαριέλα Κάστρο, η μικρότερη κόρη του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, μπλέχτηκε πριν λίγα 24ωρα σε έναν διαδικτυακό καυγά διαμέσου της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Η 49χρονη υπέρμαχος της σεξουαλικής διαφορετικότητας, που διευθύνει στην Αβάνα το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης (CENESEX), ειχε μια οξυτάτη διένεξη μέσω μηνυμάτων στο Twitter με μια διαφωνούσα, την μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσεζ, η οποία την ρώτησε πότε, κατά τη γνώμη της, «οι Κουβανοί γκέι θα μπορούν επιτέλους να παραδεχτούν δημοσίως την ομοφυλοφιλία τους».

Η ερώτηση εκνεύρισε την κυρία Κάστρο, η οποία της απάντησε πως «πρέπει να μελετήσει λίγο προτού υποβάλει αυτές τις ερωτήσεις» και διαμαρτυρόμενη κατόπιν πως δέχτηκε σωρεία μηνυμάτων από «απαίσια παράσιτα». Στην κόρη του Κουβανού προέδρου πιστώνεται ότι έπεισε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διακρίσεις κατά των γκέι και των λεσβιών.

http://images.ctv.ca/archives/CTVNews/img2/20111109/600_twitter_mariela_castro_111109.jpg

Σύμφωνα με το Βήμα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο γυναίκες έρχονται σε δημόσια αντιπαράθεση. Πριν περίπου έξι μήνες η κυρία Σάντσεζ κατηγόρησε την Μαριέλα πως απέλυσε μια προστατευόμενή της επειδή θα ερχόταν εις γάμου κοινωνία με έναν διαφωνούντα του καθεστώτος.

Η 36χρονη τρανσέξουαλ, Γουέντι Ιριέπα που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός της Μαριέλα, απολύθηκε όταν η κόρη του προέδρου έμαθε πως πρόκειται να παντρευτεί έναν ομοφυλόφιλο, τον Ινάσιο Εστράντα, ο οποίος είναι μέλος μιας οργάνωσης διαφωνούντων. Ο γάμος της -απολυμένης- Γουέντι και του Ινάσιο πραγματοποιήθηκε τελικά στις 13 Αυγούστου (ώστε να συμπέσει, εν είδει αντίδρασης, με τα 85α γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο) με μάρτυρα την κυρία Σάντσεζ.